Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@22:43:30 GMT

ورزشی برای درمان ریزش مو

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۰۴۲۳

ورزشی برای درمان ریزش مو

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ طبق مطالعات انجام شده، تقریبا دو سوم مردان در سن 35 سالگی ریزش مو را تجربه می کنند. طیف وسیعی از درمان ها از جمله درمان های دارویی و آرایشی در دسترس است تا این افراد بتوانند فولیکول های موی خود را برای رشد بیشتر تحریک کنند که البته ورزش و تغذیه هم نقش مهمی در کاهش ریزش موی آن ها دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود مواد مغذی در بدن مخصوصاً کمبود آهن و دیگر مواد مغذی می تواند عاملی برای ریزش مو مخصوصاً در مردان باشد. محققان به این نتیجه رسیده اند درمان ریزش مو زمانی جواب می دهد که کمبود آهن در بدن وجود نداشته باشد و فرد دچار کم خونی نباشد.

همچنین تحقیقات نشان می دهد که فعالیت فیزیکی و ورزش، عاملی برای جلوگیری از ریزش مو است اما سوال اینجاست که بهترین ورزش برای جلوگیری از ریزش مو کدام است؟ شما باید سعی کنید در روتین زندگی خود همیشه تمرین های ورزشی را جای بدهید تا مو های پرپشت تر و سالم تری داشته باشید اما قطعا بعضی از ورزش ها هستند که اثربخشی بیشتری دارند.

افزایش جریان خون عاملی برای رشد بیشتر موها

افزایش جریان خون در پوست سر می تواند عاملی برای کاهش ریزش مو و رشد بیشتر موها باشد. مطالعه ای در سال 2001 به این نتیجه رسیده است که رگ های خونی عامل اصلی و کلیدی رشد موهای ضخیم هستند و فعالیت فیزیکی که به شما کمک کند و جریان خون را در پوست سر افزایش دهید، قطعاً عاملی موثر برای جلوگیری از ریزش مو است.

از طرف دیگر تمرین های ایروبیک قوی با سرعت بالا و دفعات زیاد یا تمرین هایی که همراه با وزنه هستند، می توانند سرعت ریزش مو را کاهش دهند و عاملی برای پرپشتی موها در مردان و زنان باشند.

البته گاهی اوقات تمرینات بیش از حد شدید ممکن است نتیجه عکس داشته باشد زیرا عامل ترشح ماده ای به نام DHT می شود که خودش عامل ریزش مو است اما تمرینات کاردیو باعث کاهش سطح این ماده در جریان خون خواهد شد. پس تمرین با وزنه می تواند راهی برای جلوگیری از ریزش مو باشد.

توصیه ما به مردانی که تمرکزشان در باشگاه روی کار با وزنه است، این است که روی تعداد تمرین ها و وزنه هایی که استفاده می کنند، تمرکز بیشتری داشته باشند و در کنار آن تمرینات ایروبیک انجام دهند تا جریان خون بیشتری در بدن شان جریان داشته باشد. به همین دلیل است که پیاده روی، دویدن، و دوچرخه سواری یک نوع عالی از تمرینات کاردیو بوده که می تواند جریان خون را افزایش داده و باعث پرپشتی موها شود.

ورزش کاردیو با کاهش کورتیزول ریزش مو را کم میکند

اضطراب و استرس سطح هورمون کورتیزول در بدن را بالا می برد که عاملی برای نوسانات هورمونی و افزایش سرعت کچلی در مردان است. مطالعات سال 2015 به این نتیجه رسیده اند مردانی که مخصوصاً در سنین بالا ورزش های کاردیو را انجام می دهند، 42 درصد کورتیزول کمتری در طول روز ترشح می کنند. به عبارت دیگر افزایش ورزش های کاردیو سطح کورتیزول را کاهش می دهد که باعث کاهش ریزش مو می شود.

ورزش راهی برای از بین بردن استرس و ریزش مو

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، هر نوع ورزشی که انجام دهید، عاملی برای جلوگیری از ریزش موی شما خواهد بود زیرا فعالیت فیزیکی به طور طبیعی در هر نوعی که باشد، از کچلی جلوگیری می کند. علت آن هم این است که عامل از بین بردن استرس است.

زمانی که ما در شرایط استرس زا قرار می گیریم، قطعاً با ریزش بیشتر موهایمان مواجه می شویم و شاید خودمان هم شروع به کندن موهای سر کنیم. تلوژن افلوویوم وضعیتی در بدن است که هنگام استرس به فولیکول های مو فشار وارد می کند و آن را در مرحله استراحت نگه می دارد و ریزش آن را افزایش می دهد.

پس باید بدانید که استرس، نقش مخربی برای زیبایی موهای تان دارد و باعث ریزش بیشتر آن ها می شود و فعالیت فیزیکی می تواند از این استرس جلوگیری کرده و برای کاهش سرعت ریزش موها موثر و مفید باشد.

همچنین ورزش باعث تولید ماده ای به نام اندورفین می شود. اندورفین ماده شیمیایی در مغز است که شبیه به یک مسکن طبیعی عمل می کند، توانایی خواب را بهبود می بخشد و باعث استرس می شود.

محققان به این نتیجه رسیدند که انجام فعالیت های ایروبیک به طور منظم سطح کلی تنش و اضطراب را می کاهد، روحیه شما را بهبود می بخشد، خوابتان را با کیفیت می کند و اعتماد به نفستان را افزایش می دهد. حتی پنج دقیقه طناب نیز می تواند عاملی برای تحریکِ ترشح مواد ضد استرس در بدن باشد. پس تمرینات ورزشی به طور منظم راهی برای افزایش رشد موهای سالم و کاهش استرس و جلوگیری از ریزش مو است.

اما ورزش بیش از حد شدید شاید نتیجه عکس داشته باشد

ورزش بیش از حد شدید و سنگین، شاید خودش عاملی برای ریزش مو شود. هنگامی که به بدن از فشار زیادی وارد کنید، مو ها سعی می کنند به حالت استراحت دائمی بروند و کم کم شروع به ریزش می کنند و ریزش موی سنگینی را تجربه خواهید کرد بنابراین حواستان را جمع کنید. ورزش شما باید به گونه ای باشد که عامل ریزش مو نشود.

همچنین بعد از دویدن، از قرار گرفتن در محیط با دمای بالا یا گرفتن دوش آب داغ به شدت خودداری کنید زیرا خود عاملی برای ریزش مو است. همچنین از روغن های طبیعی روی پوست سر استفاده کنید که هم جریان خون را افزایش می دهد و هم التهابات و خشکی را می کاهد.

منبع: نمناک اخبار مرتبط ۱۴:۴۱:۱۸ آشنایی با علت ریزش موی زنان در هر سنی ۱۲:۵۷:۵۹ مواد غذایی طبیعی برای توقف ریزش موها ۲۳:۳۰:۰۸ این غذا از ریزش مو جلوگیری می کند! ۰۱:۲۳:۱۰ غذا‌هایی که از ریزش مو جلوگیری می کنند ۱۷:۲۱:۰۵ تقویت انواع مو با این نوع ماسک! ۱۵:۰۰:۱۹ ارتباط رنگ کردن مو با ریزش آن!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام سایپا ثبت نام ایران خودرو تغذیه ورزش ریزش مو درمان ریزش مو موی سر برای جلوگیری از ریزش مو فعالیت فیزیکی ریزش مو جریان خون تمرین ها ریزش موی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۰۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان

الهه جعفرزاده: بسیاری از افراد مبتلا به سرطان، علاقه‌مند به امتحان کردن درمان‌های مکمل و جایگزین برای بهبود سرطان هستند. هرچند که درمان‌های پزشکی و شیمی‌درمانی برای کنترل وضعیت بیمار لازم و ضروری هستند، اما روش‌هایی هم وجود دارد که در عین بی‌خطر بودن، در روند درمان بیماری سرطان مفید و سودمند هستند. هم‌چنین شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد این درمان‌ها اثر مثبتی در کاهش علائم بیماری دارند. درمان‌های جایگزین و مکمل ممکن است نقش مستقیمی در درمان سرطان نداشته باشند، اما می‌توانند به شما کمک کنند تا با کنترل برخی علائم ناشی از بیماری، مانند اضطراب، استرس، خستگی، تهوع و استفراغ، درد و اختلال در خوابیدن، با بیماری مقابله کنید و آن را شکست بدهید.

مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان عبارتند از:

۱) طب سوزنی

در طب سوزنی، پزشک یا متخصص سوزن‌های استریل‌شده و ریزی را وارد نقاط مشخصی از پوست می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که طب سوزنی در تسکین حالت تهوع ناشی از شیمی‌درمانی مفید است و می‌تواند به تسکین انواع خاصی از دردها در افراد مبتلا به سرطان کمک کند. هم‌چنین به گفته کارشناسان، طب سوزنی و طب فشاری می‌توانند میزان داروهای مسکن که افراد مبتلا به سرطان مصرف می‌کنند را کاهش دهند.

نکته: اگر از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنید یا فشار خونتان پایین است، در خصوص انجام طب سوزنی با پزشک خود مشورت کنید.

۲) رایحه‌درمانی

در رایحه‌درمانی، از روغن‌های معطر، مانند اسطوخودوس، برای ایجاد حس آرامش استفاده می‌شود. این روغن‌ها را می‌توان در حین ماساژ روی پوست مالید یا از آنها در روند استحمام استفاده کرد. هم‌چنین با حرارت دادن روغن‌های معطر می‌توان عطر آنها را در محیط آزاد کرد. رایحه‌درمانی برای تسکین حالت تهوع، درد و استرس ناشی از سرطان مفید است.

البته افراد مبتلا به سرطانِ حساس به استروژن، مانند سرطان پستان، باید از مالیدن مقادیر زیادی روغن اسطوخودوس و روغن درخت چای به پوست در حین ماساژ خودداری کنند.

۳) ورزش

ورزش می‌تواند به شما در مدیریت علائم و نشانه‌ها در طول و بعد از درمان سرطان کمک کند. ورزش ملایم و متوسط در کاهش خستگی و استرس و بهبود خواب مفید است. مطالعات بسیاری نشان می‌دهد که یک برنامه ورزشی منظم، کیفیت کلی زندگی افراد مبتلا به سرطان را بهبود می‌بخشد و کمک می‌کند عمر طولانی‌تری داشته باشند. اگر سابقه ورزش منظم ندارید، قبل از شروع یک برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید. به آرامی ورزش را شروع کنید و به مرور بر دفعات و شدت آن اضافه کنید. سعی کنید در اکثر روزهای هفته حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.

۴) مراقبه یا مدیتیشن

مراقبه و مدیتیت کردن در واقع یک تمرین ذهنی و روانی است که باعث ایجاد آرامش و تمرکز بیش‌تر می‌شود و احساسات منفی مانند تنش‌ها و اضطراب‌های مختلف را از افراد دور می‌کند. مدیتیشن مزایای زیادی برای افراد مبتلا به سرطان دارد و بسیاری از متخصصان این روش درمانی مکمل را توصیه می‌کنند. این روش ممکن است با تسکین اضطراب و استرس و بهبود خلق و خو به افراد مبتلا به سرطان کمک کند.

مدیتیشن به‌عنوان یک درمان جایگزین کاملاً بی‌خطر است. می‌توانید یک یا دو بار در روز چند دقیقه به تنهایی مدیتیشن کنید یا می‌توانید در کلاس‌های مدیتیشن شرکت کنید. هم‌چنین دوره‌ها و برنامه‌های آنلاین زیادی برای انجام مراقبه در دسترس هستند.

۵) آفتاب و ویتامین

ویتامین D یکی از عوامل شکل‌گیری هورمون کلسیتریول-استروئید است که نقش مهمی در پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی بدن دارد. مطالعات انجام‌شده در سال ۲۰۰۷ حاکی از این است که مصرف مکمل ویتامین D۳ در گروهی از زنان به مدت یک سال، خطر ابتلا به انواع سرطان را تا ۷۷ درصد کاهش داده است.

با مشورت پزشک می‌توانید ویتامین D۳ را به رژیم غذایی خود ضافه کنید و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهید. هم‌چنین ویتامین D۳ مورد نیاز بدن را با ۲۰ دقیقه قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز می‌توان تأمین کرد. بدین منظور می‌توانید ۴۰ درصد از کل بدن خود را بین ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر در معرض نور خورشید قرار دهید.

طبق تحقیقات، مکمل ویتامین D، مرگ و میر ناشی از سرطان را تا ۱۳ درصد کاهش می‌دهد. در اشخاصی که سطح پایینی از این ویتامین را در خون دارند، احتمال ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان پستان، خون، لوزالمعده، روده بزرگ، پروستات، کبد و… ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد است.

بیشتر بخوانید:

فکرش را هم نمی‌کنید که این علائم، نشان‌دهنده سرطان باشند/ ۸ علامت هشداردهنده سرطان کمبود این ویتامین خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد پاسخ به یک سؤال؛ رنگ کردن مو خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ این شش ویروس می‌توانند باعث سرطان شوند

منابع: mayoclinic ، draxe

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896061

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین ورزشی که می‌تواند شما را جوان نگه دارد (فیلم)
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر