Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@22:02:01 GMT

همه چیز درباره علت و درمان ریزش سکه ای مو

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۱۷۱۲۳

همه چیز درباره علت و درمان ریزش سکه ای مو

آفتاب‌‌نیوز :

ریزش سکه ای مو که علت های متفاوتی دارد، قابل درمان است.

ریزش مو می‌تواند فقط روی موهای پوست سر اتفاق افتد و یا اینکه کل بدن را شامل شود.

ریزش موی سکه ای را بیشتر در افراد مسن اتفاق می‌افتد. اما گاهی شاهد ریزش بیش از حد و یا سکه ای مو درکودکان هم هستیم. علت این موضوع می‌تواند مسائل مختلفی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریزش بیش از حد مو و یا ریزش سکه ای مو روش‍های متفاوتی برای درمان دارد. پس از ریزش مو و پیدا کردن علت این موضوع راه‌های زیادی برای درمان آن وجود دارد.

ریزش مو چه به طور پراکنده و چه به طور سکه ای وقتی درمان شود، موهای جدید جای موهای از دست رفته را می‌گیرند و جای نگرانی وجود ندارد. در این به بررسی علت های ریزش سکه ای مو و ریش و درمان قطعی آن می‌پردازیم.

علت ریزش موی سکه‌ای چیست؟

ریزش مو می‌تواند به طور تدریجی و طی سال‌ها اتفاق بیفتد و یا به صورت ناگهانی و به طور سکه ای بر روی پوست سر مشاهده شود. همچنین ریزش مو می‌تواند دائمی و یا موقتی باشد.

اگر بعد از شستن موها با انبوهی از موهای ریخته شده بر روی دستانتان مواجه شدید، باید بلافاصله برای درمان با پزشک مشورت کنید.

ابتدا پزشک متخصص پوست سعی می‌کند تا علت اصلی ریزش مو را تشخیص دهد.

برخی از افراد سابقه ژنتیکی دارند. اما گاهی اختلال در هورمون‌های جنسی می‌تواند باعث ریزش موی سر شود. ریزش سکه ای موی سر علت های زیادی دارد.

علت هایی که باعث یک اختلال در چرخه رشد مو در بخشی از پوست سر می‌شود.

بعد از ریزش سکه ای موی سر معمولاً در طی دوران درمان موهای جدید در جای قبلی رشد می‌کند. بارداری، زایمان، قطع مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری، یائسگی و برخی از مراقبت‌ها ودرمان های پزشکی می‌توانند باعث ریزش سکه ای موی سر شوند.

بیماری‌هایی نظیر عفونت‌های پوستی و بیماری هایی که باعث ایجاد زخم می‌شوند هم می‌توانند از دیگر عوامل ریزش سکه ای مو باشند. ریزش سکه ای مو می‌تواند دلیل دارویی هم داشته باشد.

داروهایی که برای بیماری‌هایی چون سرطان تجویز می‌شود، یکی دیگر از علت های ریزش سکه ای مو است.

اما یک شوک عاطفی هم ممکن است باعث ریزش محسوس مو شود.

شوک‌هایی که ممکن است ناشی از مرگ یکی از اعضای خانواده، کاهش شدید وزن و یا تب شدید باشد. این شوک‌ها گاهی باعث ریزش سکه ای در موی سر، ابرو و یا حتی ریزش موهای مژه می‌شوند.

از دیگر علت ‌های ریزش مو می‌توان به رژیم غذایی فاقد پروتئین، آهن و حتی سایر مواد مغذی دیگر اشاره کرد.

ریزش سکه ای مو و ریش چگونه تشخیص داده و درمان می‌شود؟

ریزش سکه ای مو و ریش معمولا به علت ایجاد یک اختلال جدی در بدن رخ می‌دهد.

پزشک متخصص پوست و مو با معاینه و بررسی سابقه سلامتی، علت ریزش مو را تشخیص می‌دهد. در برخی موارد علت ریزش سکه ای مو بسیار ساده است و با تغییرات ساده در رژیم غذایی قابل درمان است.

همچنین پزشک ممکن است داروهای خاصی را به شما تجویز کند.

اگر متخصص پوست شما به بیماری‌هایی چون خود ایمنی یا بیماری‌های پوستی مشکوک باشد، ممکن است از پوست سر شما برای پیدا کردن علت ریزش سکه ای مو نمونه برداری کند.

پزشک قسمت کوچکی از پوست را برای آزمایش نمونه می‌گیرد. رشد مو یک فرایند پیچیده است، بنابراین تعیین علت دقیق ریزش مو و درمان آن کمی زمانبر است.

گزینه های درمان برای ریزش سکه ای مو و ریش

پس از آنکه علت ریزش مو توسط پزشک متخصص تشخیص داده شد، احتمالاً اولین دوره درمان برای ریزش مو استفاده از دارو است.

کرم‌ها و ژل‌های موضعی معمولا در مرحله اول درمان توسط پزشک تجویز می‌شوند. رایج ترین محصولات برای درمان ریزش سکه ای مو محصولاتی هستند که حاوی ماده‌ای به نام ماینوکسیدیل دلیل هستند.

این ماده که برای درمان ریزش سکه ای مو در مرحله اول تجویز می‌شود، عوارض جانبی دارد که باعث تحریک پوست سر می‌شود.

اما همین تحریک پوست سر به رشد مو کمک می‌کند. داروهای دیگری هم ممکن است ریزش مو را درمان کنند.

برخی از این داروها عوارض جانبی چون کاهش میل جنسی و اختلال در عملکرد جنسی نیز دارند.

همچنین پزشک متخصص ممکن است گاهی از داروهایی چون پردنیزون در درمان برای کاهش التهاب استفاده کند.

داروهای تجویز شده برای درمان ریزش سکه ای مو عوارض جانبی احتمالی نسبتاً چشمگیری دارند. برخی از این عوارض شامل تورم در پاها، افزایش فشار خون و قند و اختلال در بینایی هستند.

بنابراین معمولا برای درمان ریزش سکه ای مو داروها در دوز بسیار پایین تجویز می‌شوند.

برخی از این داروها حتی باعث گرفتگی صدا و گلو درد و کبودی هم می‌شوند.

یکی از مراقبت‌های اولیه در پیشگیری از ریزش سکه ای مو به جای درمان آن، اهمیت به موضوعات بسیار ابتدایی اما مهم است.

سعی کنید موهای خود را دم اسبی محکم نبندید. چراکه با گذشت زمان باعث فشار به ریشه مو و آسیب رساندن به آن می‌شود.

موهای خود را زیاد مالش ندهید.

پیشگیری از ریزش سکه ای مو به جای درمان آن

یک رژیم غذایی متعادل شامل مقادیر کافی آهن و پروتئین داشته باشید.

مصرف مواد مضر خوراکی می‌تواند باعث ریزش مو چه به صورت پراکنده و چه به صورت سکه ای شود.

اگر دچار ریزش مو شدید هستید بهتر است، برای درمان آن از شامپوهای مخصوص کودکان استفاده کنید.

از محصولات نامطمئن برای آرایش و نگهداری مو استفاده نکنید. برخی از محصولات آرایشی مو در ریزش سکه ای مو بسیار تاثیر گذار هستند.

سشوار، شانه های گرم اتوی مو، رنگ‌های متنوع مو و نرم کننده‌های نامطمئن از جمله محصولات آرایشی هستند که باعث ریزش مو می‌شوند.

قرار گرفتن در محیط‌های پر استرس و پر فشار، یکی از علل اصلی ریزش سکه ای مو است.

بنابراین خود را در شرایط نامناسب کاری قرار ندهید. سعی کنید در هنگام بروز شوک‌های عصبی آرامش خود را تا می‌توانید حفظ کنید.

چرا که ورود یک شوک به بدن می‌تواند بر روی سیستم عصبی بدن بسیار تاثیر گذار باشد. به طور کلی شرایط استرس‌زا و شوک‌های غیر قابل انتظار از علت های اصلی ریزش مو هستند.

بنابراین اگر شرایط آرام‌تری را در سبک زندگی روزانه خود مهیا کنید، جلوی یکی از عوامل اصلی ریزش مو را گرفته‌اید.

یکی از علت‌های اصلی در ریزش مو قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید است.

بنابراین سعی کنید به مدت طولانی در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.

با این حال باید گفت که همان گونه که ریزش سکه ای مو معمولا به طور ناگهانی اتفاق می‌افتد، با درمان تهاجمی نیز می‌توانید ریزش مو را متوقف کنید.

بنابراین بهتر است در صورت مواجهه با چنین مشکلی بلافاصله با پزشک متخصص مشورت کنید تا تمام گزینه‌های احتمالی علت ریزش مو را بررسی کند و خیلی سریع در مسیر درمان قرار بگیرید.

منبع: مجله کوروش

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پوست و مو ریزش سکه ای مو ریزش مو بیماری هایی مو می تواند علت ریزش مو پزشک متخصص ریزش مو ریزش مو اصلی ریزش باعث ریزش درمان آن پوست سر موی سر شوک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۷۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل خال قرمز روی پوست + علائم خطر

خال های قرمز معمولا مشکلی را برای سلامتی فرد ایجاد نمی کنند. مگر این که به دلیل خاصی مثل همراهی با خارش یا خونریزی، ناراحتی هایی را برای فرد ایجاد کنند. در چنین مواردی ، حتما باید به متخصص مراجعه کنید. شاید برای همه ما بیش از یک بار پیش آمده باشد که از وجود لکه های قرمز روی پوست خود متعجب شده باشیم.

به گزارش نمناک، این لکه ها معمولا ناگهانی ایجاد می شوند و به راحتی هم از بین نمی روند و بعضی از افراد از دیدن آن ها نگران می شوند اما جای نگرانی نیست. این لکه ها گاهی اوقات با خال اشتباه گرفته می شوند اما خال نیستند. طبق مطالعات انجام شده، 50 درصد از جوانان با آن درگیر می شوند اما درمان خاصی برای آن مورد نیاز نیست. 

اطلاعات عمومی در مورد خال های قرمز  این خالها می توانند در هر دوره ای از زندگی روی پوست ایجاد شوند ، البته بعد از 30 سالگی رایج تر هستند.  این خالها به دلیل رنگ قرمزی که دارند توجه دیگران را به خود جلب می کنند.   ژنتیک افراد می تواند در به ارث بردن این خال ها موثر باشد. این خالهای قرمز روی پوست دقیقا چه هستند ؟

خال های قرمز روی پوست، به دلیل گشاد شدن مویرگ های پوست ایجاد می گردند و به دلیل مشکلات بسیار کوچکی در سیستم عروقی ایجاد می شوند. این خال ها اغلب روی قفسه سینه و بازوها دیده می شوند. این خال ها معمولا نرم و برجسته هستند و اندازه قطر آن ها بین 1 الی 5 میلی متر متفاوت است. ظاهر آن ها اغلب به گونه ای است که با خال اشتباه گرفته می شود. گاهی اوقات این لکه ها برعکس خال ها، در موارد نادری نشان دهنده تومور نیز هستند. 

دلایل ایجاد خال های قرمز چیست؟

دلیل اصلی این خال ها ناشناخته است. اگرچه که طبق مطالعات انجام شده، سن، فاکتور مهمی در این مورد است و هرچه سن افراد بالاتر برود، احتمال این خال های قرمز روی پوستشان بیشتر خواهد شد. اگرچه که ژنتیک، تغییرات هورمونی، قرار گرفتن در معرض محصولات شیمیایی و آب و هوا نیز می توانند عاملی برای ایجاد این خال ها باشند.

آیا جای نگرانی است ؟

بسیاری از ما نگران می شویم که شاید این خال های قرمز سرطانی باشند اما واقعا جای نگرانی نیست. شاید نشانه ای از تومور باشند اما هنوز هم باید به ظاهر آن ها توجه کرد و هرگونه تغییری را زیر نظر گرفت تا بتوان خطرناک بودن آن را متوجه شد بنابراین، اگر روی پوست خود خال های قرمز دارید ، موارد زیر را به خاطر بسپارید:

 این خال ها نباید به تعداد خیلی زیاد در یک قسمت خاص از بدن باشند.  خال های قرمز روی پوست نباید ناراحتی برای فرد ایجاد کنند. اگر آسیب زا بودند یا خارش ایجاد کردند، به پزشک مراجعه کنید.  این خال ها نباید خونریزی داشته باشند. اگر با لمس کردنشان خونریزی کردند، حتما به متخصص پوست مراجعه کنید.  به رنگ و شکل این خال ها توجه کنید. اگر خال ها تیره تر شدند و گوشه های آن سفت و نامنظم بودند، حتما با متخصص صحبت کنید. برای از بین بردن خال قرمز چه کاری می توان انجام داد ؟

بدون توجه به خطرات این خال ها در موارد نادر، قطعا وجود آن ها روی پوست خوشایند نیست اما رعایت نکات زیر حائز اهمیت است.

 بسیار مهم است که در خانه با این خال ها ور نروید و با متودهای طبیعی و خودسرانه برای از بین بردن آن ها تلاش نکنید.  خال های قرمز روی پوست اندازه ای بین 6 تا 7 میلی متر دارند. از آن جایی که این خال ها، مویرگ های ورم کرده هستند، نباید با آن ها ور رفت. متخصص پوست بهترین راهکارها را به شما پیشنهاد می کند.  تیغ جراحی یا لیزر معمولا برای سوزاندن خال های قرمز استفاده می شود و در جلوگیری از به وجود آمدن دوباره آن ها نیز موثر است. این تکنیک کاملا امن و بی خطر است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • با پوست گردو، اسپیکر بلوتوث آر جی بی بسازید(فیلم)
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • (عکس) چهره عجیب محمدرضا گلزار حین انجام ماسک پوست صورت
  • (ویدئو) پوست الکترونیکی که دقت لمس آن درست مانند پوست انسان است!
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • دلیل خال قرمز روی پوست + علائم خطر
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • (ویدئو) اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست
  • اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست