Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@11:36:08 GMT

گیاهی که قاتل ریزش مو است

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۶۷۷۹

گیاهی که قاتل ریزش مو است

کندش یکی از موثرترین گیاهان دارویی بر شمرده می‌شود. خواص شگفت انگیز گیاه کندش می‌تواند هر شخصی را به سمت مصرف آن ترغیب نماید که از خواص آن می توان به خاصیت درمانی کندش مانند درمان سینوزیت، درمان ریزش مو، رشد مژه، رشد ابرو،  رفع بی حسی دست و پا، رفع بیهوشی های ناشی از حملات صرع و خشم، تسکین درد های مفصلی و عضلانی و مفید برای پوست اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معرفی گیاه کندش

کندش گیاهی با گل‌های زرد رنگ و ساقه‌ای کوتاه و دارای ریشه‌ای قوی می‌باشد که نام علمی آن Gypsophila struthium میباشد. خواستگاه این گیاه کشور هندوستان است و ریشه‌ی آن کاربرد حیرت انگیزی در طب سنتی دارد.

ریشه این گیاه کاملا سیاه رنگ بوده و درون ریشه آن زرد مایل به قهوه‌ای و دارای بوی تیزی می‌باشد.

ریشه‌ی این گیاه دارای آلکوئید‌های سمی مثل veratrin می‌باشد بنابراین ریشه این گیاه تقریبا سمی است و مقدار ۱ تا ۲ گرم آن می‌تواند مرگ آفرین باشد و استفاده خوراکی آن هرگز توصیه نمی‌شود.

این گیاه در ترکیبات پماد‌هایی که برای درد‌های عصبی، رماتیسم و ماساژ درمانی استفاده می‌شوند کاربرد دارد.

کشت گیاه کندش

برای کشت این گونه اطلاعات زیادی در دسترس نمی‌باشد، اما توصیه می‌شود بذر این محصول را در بهار در گلخانه بکارید و هنگامی که به رشد کافی رسید آن‌ها را به گلدان‌های جداگانه منتقل نمایید. اگر رشد این گیاهان کافی بود می‌توان در تابستان آن‌ها را به محل دائمی شان منتقل نمود.

از آن جایی که اکثر این گیاهان کوچک هستند در زمستان کاشته می‌شوند تا در تابستان به اندازه کافی برای انتقال رشد کرده باشند.

برای قلمه زدن این گیاه زمانی که قد آن حدودا ۱۰ سانتی متر می‌شود و مقدار زیادی ریشه نیز دارد گیاه را برداشت کنید و در یک گلدان جداگانه بکارید و در سایه نور در یک محیط سرد قرار دهید تا ریشه کند.

روغن کندش چگونه تهیه می‌نمایند؟

تهیه روغن کندش فرآیندی مشکل است و نیازمند هزینه و زمان زیادی می‌باشد. روغن گیری از این گیاه در لابراتور‌های مجهز دارو سازی صورت می‌گیرد و از دستگاه عصاره گیر و بن ماری همراه یک روغن پایه مانند روغن زیتون یا کنجد به این منظور استفاده می‌شود.

اصل روغن این گیاه زرد رنگ می‌باشد.

موارد استفاده کندش

۱-کندش درمان شفا بخش سینوزیت:

کندش را می‌توان در زمره بهترین گیاهان جهت درمان مبتلایان به سینوزیت به شمار آورد.

تحقیقات مکرر روی این گیاه نشان میدهد از آن جایی که بوییدن این گیاه باعث می‌شود بیماران مبتلا وادار به عطسه‌های مکرر شوند، در نتیجه این عطسه‌ها باعث باز شدن مجاری تنفسی و خروج ترشحات سینوس‌ها می‌گردد.

روش مصرف جهت درمان سینوزیت

ابتدا بایستی ریشه این گیاه را تهیه نموده و با آن پودری نرم آماده کنید. هم چنین برای اثر بخشی بهتر این پودر می‌توانید آن را با روغن بادام شیرین یا بنفشه مخلوط نمایید تا محلول یکنواختی حاصل شود. سپس با استفاده از قطره چکان یک قطره از این روغن را در بینی سمت چپ و یک قطره در سمت راست بچکانید. خواهید دید که عطسه‌های مکرر باعث تحریک ترشح مخاط بینی می‌شود و می‌توانید به طور کامل سینوس‌های خود را تخلیه نمایید.

۲-روغن کندش دشمن سر سخت ریزش مو:

از اصلی‌ترین خواص روغن کندش جلوگیری از ریزش مو می‌باشد و می‌توان این روغن را از بهترین درمان‌های گیاهی ریزش مو معرفی نمود. در طب سنتی به خاصیت کندش برای موی سر توجه ویژه شده است.

خاصیت این روغن در رویش مجدد مو به گونه‌ای است که محمد حکیم مومن در کتاب تحفه حکیم مومن بیان کرده با ریختن کندش بر کف دست نیز می‌توانید شاهد رویش مو در آن ناحیه باشید! البته این جمله اغراق آمیز می‌باشد، اما از آن می‌توان تاثیر فوق العاده روغن کندش در تقویت پیاز مو را استنباط نمود.

طریقه مصرف روغن کندش برای موی سر

به میزان یک درب بطری روغن را یک شب در میان روی پوست سر خود زده و تا پنج دقیقه به ارامی ماساژ دهید. اجازه دهید حداقل ۱ تا دو ساعت روی سر شما بماند و سپس شستشو دهید. برای اثر بخشی بیشتر می‌توانید این روغن را ابتدا به طور غیر مستقیم کمی گرم نمایید.

 استفاده از روغن کندش برای مژه

انگشت خود را به روغن آغشته نموده و روی مژه خود یزنید. دقت کنید چشم‌ها بسته باشد تا روغن وارد چشم نشود.

 مصرف روغن کندش برای ابرو

قبل از خواب ابروی خود را شستشو داده و پس از خشک شدن با استفاده از یک پنبه روغن را روی ابرو اعمال نمایید.

۳-رفع بی حسی دست و پا با روغن کندش:

روغن کندش طبعی گرم دارد و به رفع بی حسی دست و پا کمک فراوانی می‌کند. در گذشته از خواص این روغن برای درمان فلج و لقوه نیز بهره می‌بردند.

۴-رفع بیهوشی‌های ناشی از حملات صرع و خشم با روغن کندش:

از آن جایی که استفاده از روغن کندش به تحریک بینی کمک می‌کند، چکاندن چند قطره روغن کندش در داخل سوراخ بینی می‌تواند در به هوش آوردن افرادی که در اثر صرع یا خشم بیهوش شده اند کاربرد گسترده‌ای داشته باشد.

۵- تسکین درد‌های مفصلی و عضلانی با روغن کندش:

روغن کندش با خاصیت ضد التهاب خود می‌تواند التهابات را تا حد زیادی کاهش دهد؛ بنابراین استفاده آن در تسکین درد‌های مفصلی و عضلانی می‌تواند موثر واقع شود.

۶- استفاده از روغن کندش برای پوست:

روغن کندش می‌تواند به کاهش چین و چروک پوست صورت کمک شایانی کند. هم چنین استفاده از این گیاه برای درمان بعضی از بیماری‌های پوستی تجویز می‌شود.

برای بهره بردن از خواص کندش برای پوست می‌توانید صابون‌ها و شوینده‌های حاوی این گیاه را از داروخانه تهیه نمایید.

برای اثر بخشی بهتر این گیاه بر پوست خود می‌توانید هر شب قبل از خواب به مدت ۳ ماه از این روغن استفاده نمایید

دوره درمان با روغن کندش

این روغن را لازم است یک دوره ۸ ماهه استفاده نمایید تا اثرات آن را مشاهده کنید. بعد از ۸ ماه نیز بایستی به صورت تناوبی هر ماه چند مرتبه درمان را ادامه دهید تا درمان تقویتی شما تثبیت گردد. هم چنین بهتر است بدانید هنگام استفاده از هرگونه محصول تقویتی بایستی هر ۴۵ روز یک هفته تا ۱۰ روز به پوست سر خود استراحت دهید.

مضرات کندش (موارد احتیاطی و منع مصرف)

همانطور که پیش‌تر گفته شد کندش طبعی گرم دارد بنابر این افراد گرم مزاج بایستی در مصرف آن احتیاط کنند. در غیر این صورت عوارضی مثل تشنگی مفرط و اختلال حواص به سراغ آن‌ها خواهد آمد.

از آنجایی که این گیاه دارای ترکیبات سمی می‌باشد توجه لازم برای دور از دسترس بودن آن از کودکان را لحاظ نمایید.

توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف کندش برای ریه‌ها مضر می‌باشد.

کلام پایانی

کندش گیاهی با طبع گرم و خشک می‌باشد که در درمان بسیاری از بیماری‌ها از جملع سینوزیت کاربرد دارد، ولی از مهم‌ترین کاربرد‌های آن میتوان تقویت پیاز مو را بر شمرد.

هم چنین توجه داشته باشید که این گیاه تقریبا سمی محسوب می‌شود و در مصرف آن بایستی احتیاط نمود.

منبع: کارگر آنلاین

منبع: فردا

کلیدواژه: کندش روغن کندش روغن کندش هم چنین ریزش مو ریشه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۶۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماته؛ چای گیاهی محبوب فوتبالیست‌ها که لاغرتان می‌کند!

چای گیاهی ماته (Mate) که در میان ستاره‌های فوتبال آمریکای جنوبی مانند لیونل مسی محبوب است، خاصیت لاغری نیز دارد. کارشناسان می‌گویند این نوشیدنی تلخ با بویی شبیه بادام زمینی، احتمالاً به دلیل کافئین موجود، متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد و سوخت چربی را تسریع می‌کند.

به گزارش روزیاتو، شاید همین خواص باعث شده که ناگهان ماته در میان فوتبالیست‌ها محبوبیت پیدا کند. مسی، یکی از بزرگترین بازیکنان تاریخ فوتبال، به نوعی سفیر این نوشیدنی شده و اغلب عکس‌هایی از خود در حال نوشیدن ماته تازه دم، منتشر می‌کند. دیوید بکهام، که مسی را به تیم اینتر میامی دعوت کرد نیز تحت تأثیر او ماته را امتحان کرد.

مصرف ماته در میان ستاره‌های آرژانتینی، اروگوئه‌ای و حتی اروپایی مانند آنتوان گریزمان و پل پوگبا رایج است. اریک دایر، مدافع سابق تاتنهام نیز در جام جهانی ۲۰۱۸ اعتراف کرد که به این نوشیدنی اعتیاد دارد.

چای ماته مانند قهوه انرژی بخش است، اما طرفداران آن ادعا می‌کنند که سردرد و افت ناگهانی انرژی همراه با نوشیدن قهوه را ندارد. محققان می‌گویند ماته می‌تواند باعث کاهش وزن شود. یک مطالعه در برزیل در سال ۲۰۱۹ نشان داد که این نوشیدنی سبز خواص ضد چاقی دارد.

همچنین طی یک تحقیق در کره جنوبی در سال ۲۰۱۵ مشخص شد که افراد چاق با مصرف روزانه کپسول ماته می‌توانند تا ۰.۷ کیلوگرم وزن کم کنند. سایر مطالعات نیز مزایای مشابهی را گزارش کرده اند؛ مانند پژوهشی در نروژ در ۲۰۱۸ که نشان داد این مکمل میزان سوزاندن چربی را در هنگام ورزش افزایش می‌دهد.

با این حال، یک متخصص تغذیه می‌گوید که اثرات لاغری ماته ممکن است ناشی از کافئین آن باشد نه خود نوشیدنی. کافئین با افزایش سطح آدرنالین، متابولیسم چربی را تحریک می‌کند. ماته همچنین سرشار از پلی فنول‌های آنتی اکسیدان و محرک متابولیسم است. اما این متخصص معتقد است اگر رژیم سالم و ورزش را رعایت کنید، ماته اثر کمی روی کاهش وزن دارد.

دیگر خبرها

  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • ماته؛ چای گیاهی محبوب فوتبالیست‌ها که لاغرتان می‌کند!